De stad Malaga // must-see’s, weer in Malaga en foto’s

Malaga! Een van de oudste steden ter wereld waarvan de geschiedenis teruggaat tot 2800 jaar geleden. De havenstad aan de Costa del Sol is onderdeel geweest van het Carthaagse Rijk, het Romeinse Rijk, het is 800 jaar lang Islamitisch geweest, waarna de stad weer bestuurd werd door Christenen. Vanwege deze interessante geschiedenis is Malaga een veelzijdige stad. Het chique Marbella ligt zo’n 25 kilometer ten zuidwesten van de stad aan de Costa del Sol. Dat betekent dat de stranden bij Málaga uitstekend zijn.

Het klimaat en algemene informatie

Slechts 130 kilometer van Noord-Afrika gelegen, is de stad de zuidelijkste grote stad van Europa. Daarom heeft Malaga een heet klimaat. Juli – Augustus – September zijn traditioneel de heetste maanden. De zomer duurt 8 maanden maar zelfs tijdens de 4 maanden durende winter worden bijna elk jaar weer temperaturen van 20 graden celsius gehaald. De stad welke in de autonome regio Andalusia ligt, is wat betreft aantal inwoners de zesde stad van Spanje (bijna 600.000). Pablo Picasso en Antonio Banderas zijn geboren in Malaga.

Toerisme is heel belangrijk. Ook is het het financiële epicentrum van Zuid Spanje. Ook ligt het Andalusia Technology Park in Malaga. Dit high-tech industriepark biedt werk aan bijna 15.000 mensen. De stad probeert zichzelf internationaal op de kaart te zetten als een moderne bruisende stad vol met industrie en doet dat goed met de slogan ‘Malaga: open for business’. De haven van Malaga is een van de grootste van de Mediterraanse zee en is dan ook een belangrijke bron van inkomsten. De stad Malaga heeft ook een eigen vliegveld: Malaga Airport.

Ontdek Malaga / bezienswaardigheden

Ontdek Malaga! Er zijn door de rijke geschiedenis van de stad veel bezienswaardigheden.

  • Alcazaba is een Arabisch fort. Toen de stad nog onder Islamitisch bestuur lag, werd het als paleis gebouwd. Het heeft daarna nog een tijdje dienst gedaan als fort. Gebouwd in de 11e eeuw! Afbeelding rechts.
  • Cathedral Malaga is een Christelijk kathedraal. De bouw ervan duurde bijna 250 jaar, de bouwstijlen van dit kathedraal verschillen daarom. Het is aan het eind van de 15e eeuw gebouwd, direct nadat de stad door de Christen werd ingenomen.
  • Museo Picasso de Malaga, een museum over Picasso.
  • Plaza de Toros, een arena voor stierengevechten. Deze ‘sport’ is nog steeds erg populair in Malaga.
  • Jardín de la Conceptión. Een botanische tuin.
  • De haven is natuurlijk een bezienswaardigheid op zich. De haven is een belangrijke start en stopplaats voor cruiseschepen, vanwege de strategische ligging aan de Middellandse Zee. Afbeelding hieronder.